martes, 17 de septiembre de 2013

ARRÒS AMB CONILL I CARAGOLS
Aquest arròs un dels mes laboriosos està considerat per molts , com el més saborós pel gust que aporta el cargol a l'arròs
Però cal reconèixer que dins del gust de menjar cargols és tot un ritual el rentar-los des del principi ( purgar ) , fer que surtin ( enganyar ) i al final ( menjar ) segur que l'experiència és molt més gratificant .
RENTAT , PURGA I COCCIÓ .
Es renten els cargols amb abundant aigua , i es deixen , dos recipients adequats a la quantitat de cargols un amb aigua , i l'altre amb farina i romaní o farigola uns tres o quatre dies . així s'hidraten ia l'hora de cuinar- ens aportés el sabor de les planta que trobem triat . ( el purgat és per eliminar de les seves intestins possibles aliments tòxics per a l'home , com l'heura o fins i tot bolets verinosos ) se'ls torna a rentar amb aigua i una mica de vinagre , després es submergeixen en una olla gran amb aigua freda i s'acosta al foc lent perquè la temperatura vagi pujant molt a poc a poc , els cargols emergeixen de les seves closques ( aquest procés s'anomena enganyar ) i quan tots estan abocats es dóna un bon cop de calor , es bullen . s'afegeix
una mica de llorer i un clau . Amb cinc o set minuts els tindrem precuinats , fins treballar amb el sofregit .
COURE ELS CARGOLS a afegir FINAL .

 
Posarem els cargols nets en una olla amb aigua freda i escalfem a foc molt lent , quan els cargols hagin sortit de les seves closques i estiguin surant . Pugem el foc al màxim i hi afegim farigola , romaní o llorer . i deixem coure uns 20 minuts . ja els tindrem cuinats .
Si se us fa costa amunt aquest procés , els venen ja crus precuinats o cuinats
PEL SOFREGIT
Oli d'oliva / Pebrot vermell ½ / verd 2 / alls 3 grans / ceba / salsa de tomàquet / sal / pebre blanc / pebre vermell dolç / nyores / comí / vint ametlles crues i una copa de brandi
Brou de carn ½ l . lleuger

 
200 gr de conill 200gr d'arròs de gra mitjà , uns 8 a 12 cargols depèn del tipus que escollim .
Grans bover / escargot de bourgogne .
mitjans cabrilla / baquetes
Pas 1: En l'oli es sofregeixen els alls sense picar juntament amb la nyora , s'aparten fent una picada , al costat de les ametlles .
Pas 2: Es trosseja el conill , es sal - pebre i es fregeix , fins a daurar , s'agrega els cargols , afegeix la ceba es sofregeix una mica i després els pebrots juntament amb el comí .
Pas 3: Quan els elements estiguin gasejats , se li afegeix el brandy la salsa de tomàquet , i uns cent centilitres de brou , la picada i es deixa reduir .

Pas 4: s'ofega l'arròs , i se li afegeix la resta del brou , es deixa bullir uns cinc minut forta i després s'afluixa el foc fins que l'ebullició sigui fluixa , en quinze minuts tindrem l'arròs , que aprofiti .

No hay comentarios:

Publicar un comentario