jueves, 19 de septiembre de 2013

PAELLA VALENCIANA


(CONILL, POLLASTRE I VERDURES)
Oli d'oliva / Pebrot vermell ½ / verd 2 / alls 3 grans / ceba / salsa de tomàquet / sal / pebre blanc / pebre vermell dolç / nyores / Colorant o brins de safrà / Farigola / Julivert / got de vi blanc sec / Brou de les verdures ½ l.
100 gr de conill 100 gr de pollastre verdures uns 100 gr. les que us vinguin de gust
(Mongetes verdes / pèsols / bledes / coliflor / bròquil).


Pas 1: es posen les verdures a bullir amb sal i es reserva les aigües per l'arròs
Pas 2: En l'oli es sofregeixen els alls sense picar juntament amb la nyora, s'aparten fent una picada. (Si fem servir brins de safrà les torrarem i les majaremos al morter abans que els alls i la nyora)
Pas 3: Es trosseja el conill el pollastre, es sal-pebre i es fregeix, fins a daurar, s'afegeix la ceba es sofregeix una mica i després els pebrots.
Pas 4: Quan els elements estiguin gasejats, se li afegeix el vi la salsa de tomàquet, i uns cent centilitres de brou, la picada i es deixa reduir.
Pas 5: s'ofega l'arròs, i se li afegeix la resta del brou, es deixa bullir uns cinc minut forta i després s'afluixa el foc fins que l'ebullició sigui fluixa, en quinze minuts tindrem l'arròs, que aprofiti.

No hay comentarios:

Publicar un comentario